Ovocné čaje a Psyllium

28.01.2009 15:41

FANTASTIC TEA

Do nového roku s novou řadou čajů – FANTASTIC TEA. Tentokrát jde o luxusní porcované čaje s přebalem. Součástí této řady jsou následující čaje.

 

Višeň & Máta

Pomeranč & Ženšen

Jahoda & Ginkgo

Jablko & Echinacea

Borůvka & Rakytník

 

Fruit MIX

Jasmine Green

Fresh Mint

Earl Grey

Darjeeling Royal

Novinka v řadě doplňků stravy – Kalorian Psyllium

 

Kalorian Psyllium

Indické psyllium – 100 % přírodní rozpustná vláknina   Dopady vlákniny na zdraví lidského

organismu jsou dalekosáhlé. Kromě prevence různých civilizačních chorob podporuje také léčbu různých nemocí.  

-          urychluje pocit nasycení, zahání pocit hladu a omezuje chuť k jídlu

-          snižuje hladinu cukru a cholesterolu

-          snižuje riziko rakoviny střev

-          čistí trávicí ústrojí

-          má vliv na redukci krevního tlaku

-          výrazně ovlivňuje rizikové faktory vzniku diabetu 2.typu

-          vynikající prostředek k redukci váhy

 
     
   
Nízký příjem vlákniny má negativní důsledky na organismus:

-          zvyšuje riziko obezity

-          zvyšuje riziko vzniku srdečních chorob

-          zvyšuje riziko vzniku diabetu 2.typu

-          zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva

-          zvyšuje riziko zácpy a dalších komplikací

 

  Vláknina patří mezi polysacharidy, váže vodu, zvětšuje objem, zavozuje pocit sytosti

a potraviny s vyšším podílem vlákniny při větším objemu obsahují méně energie.

Nejvíce vlákniny přijímá organismus z ovoce a zeleniny, důležitým zdrojem je i celozrnné pečivo,

celozrnné těstoviny, luštěniny a cereálie (nerozpustná vláknina).

Rozpustná vláknina (psyllium) po smíchání s vodou nabobtná a změní se v gelovitou hmotu.

Tím, že se zvýší viskozita tráveniny, dojde ke zpomalení vyprazdňování žaludku.

Trávicí enzymy mají ztížený přístup k živinám, které se nevstřebávají tak intenzivně.

Rozpustná vláknina snižuje glykemický index potravin, protože zpomaluje vstřebávání cukrů ze střeva do krve.

  Doporučený denní příjem vlákniny u dospělého člověka by se měl

pohybovat okolo 30 g (v poměru rozpustné a nerozpustné vlákniny cca 1:3).