Psyllium
Kalorian Psyllium
Indické psyllium – 100 % přírodní rozpustná vláknina Dopady vlákniny na zdraví lidského organismu jsou dalekosáhlé. Kromě prevence různých civilizačních chorob podporuje také léčbu různých nemocí.
- urychluje pocit nasycení, zahání pocit hladu a omezuje chuť k jídlu - snižuje hladinu cukru a cholesterolu - snižuje riziko rakoviny střev - čistí trávicí ústrojí - má vliv na redukci krevního tlaku - výrazně ovlivňuje rizikové faktory vzniku diabetu 2.typu - vynikající prostředek k redukci váhy |
Nízký příjem vlákniny má negativní důsledky na organismus:
- zvyšuje riziko obezity - zvyšuje riziko vzniku srdečních chorob - zvyšuje riziko vzniku diabetu 2.typu - zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva - zvyšuje riziko zácpy a dalších komplikací |
|
Vláknina patří mezi polysacharidy, váže vodu, zvětšuje objem,
zavozuje pocit sytosti a potraviny s vyšším podílem vlákniny při větším objemu obsahují méně energie.
Nejvíce vlákniny přijímá organismus z ovoce a zeleniny, důležitým zdrojem je i celozrnné pečivo,
celozrnné těstoviny, luštěniny a cereálie (nerozpustná vláknina).
Rozpustná vláknina (psyllium) po smíchání s vodou nabobtná a změní se v gelovitou hmotu.
Tím, že se zvýší viskozita tráveniny, dojde ke zpomalení vyprazdňování žaludku.
Trávicí enzymy mají ztížený přístup k živinám, které se nevstřebávají tak intenzivně.
Rozpustná vláknina snižuje glykemický index potravin, protože zpomaluje vstřebávání cukrů ze střeva do krve.
Doporučený denní příjem vlákniny u dospělého člověka by
se měl pohybovat okolo 30 g (v poměru rozpustné a nerozpustné vlákniny cca 1:3).
cena: 99,-
Kalorian Psyllium
Kalorian Psyllium s příchutí melounu
Kalorian Psyllium s příchutí pomeranče
Kalorian Psyllium s příchutí maliny
Kalorian Psyllium s příchutí citrónu