Podstatné chyby ve stravování
Jíme příliš špatného a velmi málo přirozeného.
Jíme příliš často, rychle a zbytečně velké porce.
Jíme příliš těžká jídla s hodně bílkovinami - a velmi pozdě.
Pijeme příliš málo a neděláme “postní” pauzy,
které znal pračlověk ještě zcela přirozeně,
jelikož ne vždy přesně ve 12.30 našel něco “ na stole “
Cukr znamená pro naše tělo jed!
Cukr nám život osladí, ale tělo “okyselí”, kromě toho nám odnímá vitamín B 1,
který nutně potřebujeme biochemické přeměně. Přírodní cukr z cukrové třtiny
obsahuje vysoký podíl životně důležitých stopových prvků, minerálů a vitamínů.
Náš cukr však toto vše ztratil rafinováním a ještě k tomu je zatížen bělením.
Bílý cukr ochromuje peristaltiku střev a silně zatěžuje imunitní systém.
Ničí sklovinu a připravuje vhodné prostředí pro bakterie.
Snižuje činnost mozku a působí negativně na inteligenci. Jednoduchý cukr
především přetěžuje slinivku břišní, jelikož jí nutí k příliš vysoké produkci inzulínu,
aby se hladina cukru v krvi opět snížila.
Pokud určujeme svoji stravu pouze podle toho, na co máme chuť,
pácháme pomalou sebevraždu a to s nožem a vidličkou v ruce.
Kuchyňská sůl
Lidský organismus je odkázaný na kuchyňskou sůl a potřebuje jí denně
Ve stravě však každý den přijímáme v průměru téměř
tím tělo v mnohem větší míře, než si vůbec dovedeme představit.
Existuje přímé spojení mezi solí a vysokým krevním tlakem, kterého si všimneme
až tehdy, když je již pozdě. Mnoho soli také unavuje, dělá člověka náladovým,
podrážděným, naplavuje se a poškozuje ledviny. Pokud dostatečně nefungují,
stoupá krevní tlak. Místo soli proto raději všude používejte bylinky a koření.
( Kurt Tepperwein Pryč s kyselostí )