Podstatné chyby ve stravování

Jíme příliš špatného a velmi málo přirozeného.

Jíme příliš často, rychle a zbytečně velké porce.

Jíme příliš těžká jídla s hodně bílkovinami - a velmi pozdě.

Pijeme příliš málo a neděláme “postní” pauzy,

které znal pračlověk ještě zcela přirozeně,

jelikož ne vždy přesně ve 12.30 našel něco “ na stole “

 

Cukr znamená pro naše tělo jed!

Cukr nám život osladí, ale tělo “okyselí”, kromě toho nám odnímá vitamín B 1,

který nutně potřebujeme biochemické přeměně. Přírodní cukr z cukrové třtiny

obsahuje vysoký podíl životně důležitých stopových prvků, minerálů a vitamínů.

Náš cukr však toto vše ztratil rafinováním a ještě k tomu je zatížen bělením.

Bílý cukr ochromuje peristaltiku střev a silně zatěžuje imunitní systém.

Ničí sklovinu a připravuje vhodné prostředí pro bakterie.

Snižuje činnost mozku a působí negativně na inteligenci. Jednoduchý cukr

především přetěžuje slinivku břišní, jelikož jí nutí k příliš vysoké produkci inzulínu,

aby se hladina cukru v krvi opět snížila. 

Pokud určujeme svoji stravu pouze podle toho, na co máme chuť,

pácháme pomalou sebevraždu a to s nožem a vidličkou v ruce.

 

Kuchyňská sůl

Lidský organismus je odkázaný na kuchyňskou sůl a potřebuje jí denně 3 gramy.

Ve stravě však každý den přijímáme v průměru téměř 15 gramů a zatěžujeme

tím tělo v mnohem větší míře, než si vůbec dovedeme představit.

Existuje přímé spojení mezi solí a vysokým krevním tlakem, kterého si všimneme

až tehdy, když je již pozdě. Mnoho soli také unavuje, dělá člověka náladovým,

podrážděným, naplavuje se  a poškozuje ledviny. Pokud dostatečně nefungují,

stoupá krevní tlak. Místo soli proto raději všude používejte bylinky a koření.

 

( Kurt Tepperwein  Pryč s kyselostí )