Překyselení organismu


Než si řekneme, jak se odkyselit, je důležité vědět proč.

Překyselení organismu je v současnémsvětě jedním z nejnebezpečnějších

degenerativních zdravotních problémů vůbec.

Obzvláště proto, že mu doposud není věnována patřičná pozornost.

Překyselení, jeho dopady a souvislosti, zdá se unikají jak oficiální

nauce o zdraví,tak i nám samotným. Málokdo si doposud dokáže

uvědomit přímý vztah mezi možným dlouhodobým nadbytkem

kyselin v organismu a zdravím.

Zdraví, neboli stav bez nemoci, je totiž bezprostředně závislé na rovnováze

kyselých a zásaditých látek v těle. Stav nadbytku kyselin způsobuje či zhoršuje

drtivou většinu nemocí. Dá se říci, že je to přímo zlatý klíček k našemu zdraví.

Co to znamená . Podle významných světových autorů totiž téměř

není možno onemocnět, dokážeme – li udržet správnou zásadito-kyselou

rovnováhu v organismu. Přinejmenším je možné se s přehledem vyhnout riziku

degenerativních onemocnění!!!  A co to znamená pro nemocné…?

Pokud je možno nastolit správný poměr kyselin a zásad v těle ,

je vždy možná náprava zdravotního stavu či dokonce vyléčení!!!

Potenciálně zdravý člověk si tuto skutečnost většinou nerad

uvědomuje a nemocný nemá často dostatek víry , aby jí věřil…Výsledkem

jsou přeplněné ordinace chronických pacientů bez vyhlídky na uzdravení,

boom degenerativních onemocnění a alarmující statistiky. …

A ničím nepodložená víra,  že se jich to zatím netýká…

„Každé chronické onemocnění začíná lokálními skrytými

acidózami-překyselením,které pokračují latentní-skrytou

acidózou základní substance s odpovídajícími

rekcemi buněk. Končí tím, že se v organismu etabluje

uzavřený kruh a při následné masivní acidóze, která se

může projevit “zatuhnutím“ postižené tkáně se ztrácí

možnost řídit v ní základní životní pochody“ …toto je jedno

z prohlášení profesora H. Heine, vedoucího

Anatomického a klinicko-morfologického institutu

na universitě ve Wittenu v Německu. Podle tohoto odborníka šance

na uzdravení začínají odbouráním chronické acidózy, kromě jiného

zvýšením zásob zásaditých látek a zachycením volných radikálů

(např. za pomocí zeleniny, vit.C…) (citace jsou použity z knihy Pryč s kyselostí.)

Vše lze pochopit jednodušeji, než se zdá
Již jsme pochopili, že správný poměr kyselin a zásad v těle je žádoucí a nutný.

(Nyní pochopíme víc.) Náš organismus to ví naprosto přesně a proto s geniální

přesností udržuje ve správném pH orgán, který považuje za nejdůležitější.

Krev! Krev má pH 7,35 až 7,4 s velmi nepatrnými výkyvy.

Pokud by se tato hodnota výrazněji snížila pod 7,35 člověk zemře.

Jak jednoznačné… Celá řada biochemických pochodů

v těle je zaměřena na udržení

pH krve a to i za cenu „nesprávné funkce jiného orgánu“

 

Krev má prostě přednost…
Jak se tento důležitý proces realizuje?

 

Kyseliny jsou pro organismus škodlivé látky.

Některé se v organismu tvoří jako produkty látkové výměny

(chlorovodíková, octová, močová apod.),jiné bohužel přijímáme.

Pro zajištění zmíněné acido-bazické rovnováhy je bezpodmínečně nutné

kyseliny z těla průběžně odbourávat/redukovat. K odbourávání kyselin

může dojít pouze za přítomnosti látek zásaditého charakteru

(minerály, stopové prvky apod.). Jestliže je jejich příjem ve stravě

dostatečný, je vše v pořádku.

 

Jestliže přijímáme zásaditých látek málo a kyselých mnoho,

organismus je nucen použít pro redukci kyselin uložené zásadité látky .

Vápník z kostí a zubů,

chrom ze slinivky,

zinek z prostaty,

hořčík, který byl původně určen pro nervovou činnost atd..

Tím dochází k ochromení bezchybné činnosti orgánů a následně pak k nemocem,

které se dlouhodobým překyselením stávají chronické.

Mohl by následovat dlouhý výčet chorob počínaje alergiemi, artrózami…

a konče např. žaludečními vředy.

Voda, voda a zase voda
Základ života i našeho těla! Ale víme, co vlastně pijeme?
Měli bychom se vždy snažit pít vodu s nejvyšší energetickou kvalitou.

Voda je život, ale existují v ní velké rozdíly a naše buňky potřebují vodu té

nejlepší kvality. Voda vytváří takzvané klastry, shluky, v nichž jsou obsaženy

všechny její energetické informace. Tím se stává nositelem energie

a informací prvního řádu, neboť tyto informace a energie jsou důležitější

než všechny ostatní látky ve vodě a jsou spoluzodpovědné za

náš zdravotní stav. V našem mírném pásmu vyloučí dospělý

člověk denně nejméně 2,4 litry vody močí, potem, stolicí a při

dýchání. Toto množství musí být bezpodmínečně zase doplněno.

Část chybějící vody přijímáme v potravě, větší část však

musíme doplnit pitím. Zde je rozhodující, co pijeme, neboť jen

"živá" voda udrží tělo zdravé.

Co to  je "živá" (a mrtvá) voda, o tom pojednáváme na stránkách

www.aquarion.cz (brzo budou spuštěny), ale zjednodušeně lze říci,

že "živá voda" je voda zásaditá,

ionizovaná a plná pozitivních energií, zatímco voda "mrtvá" je kyselá,

bez energie.



Protože naše tělo je ze 70% složeno z vody a naše současná strava

a prostředí nás soustavně, dennodenně překyseluje, je nanejvýš

vhodné pít denně alespoň 2 litry "živé", alkalické vody!

Minerální látky v organické formě
Pro zdravý život je naprosto nezbytné, aby se v těle vyskytovalo dostatečné

množství "zásobáren" naplněných minerály. Nacházejí se v kůži,

ve vlasech i vlasové pokožce, v zubech, nehtech, kostech i 

kloubech a také v žilách. Každodenní přísun "kyselin"

v podobě kyselé nebo kyselinotvorné stravy, perlivých

nápojů, stresu, starostí a úzkostí však vede k tomu, že tyto tak 

důležité zásoby minerálů jsou spotřebovány k neutralizac

i těchto kyselin. Proto je nutné kyselinotvorné potraviny ze

své stravy vyloučit a také mít na paměti, že normálně stravující

se člověk v dnešní době dostává do svého těla

jen 40% minerálů a stopových prvků! Je pak zřejmé,

že tento nedostatek neumožňuje tělu zbavit se

kyselosti - nemá čím. Proto pravidelné doplňování minerálních látek

a stopových prvků by mělo být dnes stejnou samozřejmostí jako oběd.

 


Ideální je doplňování minerálů v komplexu a to i společně s vitamíny a nutné je,

aby byly v organické formě, kterou v přírodě dělají rostliny. Říká se jí

také chelátová(odřeckého chelat - klepeto, kleště) a znamená,

že minerál, který buňka sice potřebuje, ale považuje ho za

cizorodou látku, je obalen aminokyselinou, jenž je

tělu vlastní a proto ji přijme. Důkladně si také

prověřte ujištění dodavatele, že nabízený produkt je "přírodní",

bio, protože dle legislativy v ČR může mít potravní doplněk nálepku

Bio už když obsahuje přírodních složek pouze 5%! I to je jeden

z důvodů, proč používáme produkty schvalované podle jiných

předpisů a za jejich přírodní původ ručíme atesty.
Odkyselení organizmu
Napíšeme rovnou, s čím máme

(kromě výše uvedeného Aquarionu) nejlepší

zkušenosti - Liquid Chlorophyll,

což je výtažek z mladých lístků vojtěšky v tekuté formě.

 

Prevence proti překyselení
Kromě omezení nebo vyloučení kyselinotvorných potravin (viz níže)

a pití alkalické vody (viz výše) pomáhají udržovat

naši acido-bazickou rovnováhu multivitamínové a multiminerálové

preparáty, jako doplněk denního nedokonalého talíře. Např.:
Infant Formula, Lion Kids, Full spectrum,

New Life, Super Mega 50, Menopausal Formula,

Senior Formula - vybírejte podle svého věku a

Vitaly podle krevní skupiny.

Odkyselení těla a očisty jednotlivých nejdůležitějších

orgánů jsou spojité nádoby.Jdou vždy ruku v ruce.

Proto před očistou jednotlivých orgánů vždy

alkalizujte tělo a po alkalizaci těla průběžně

provádějte očistné kůry orgánů.

 


Stručný přehled potravin z hlediska kyselosti a zásaditosti:

Kyselinotvorné potraviny
Ančovičky, avokádo, bílé víno, bramborové lupínky, burské oříšky,

candát, cukr a sladkosti,černý čaj, čočka, čokoláda, eidam, ementál,

fritovací olej, halibut, hovězí maso, humr, husa, játra, jehněčí maso,

kandované ovoce, kapr, karbanátek, karí, kečup, kokosový ořech, krocan,

langusta, ledvinky, limonády, losos, majonéza, makrela, mušle, nugát,

ovocné víno, pálenka, perník, pivo, pstruh, rak, salámy, sardele, sardinky,

sleď, smažené krokety, sůl, šampaňské, štika, šunka, tavený sýr, tuňák,

úhoř, zajíc.
Zásadotvorné a neutrální potraviny
Ananas, artyčoky, bambusové klíčky, banány, borůvky, brambory,

brokolice, broskve čerstvé, brynza, bylinky, camembert, celer,

celozrnný chléb, cibule, citrony, cuketa, čaj zelený,

černý kořen, černý rybíz, červená řepa, červené zelí, česnek, droždí,

dýně, fazole zelené, fenykl, grahamový chléb, hlávkové zelí, hrášek

čerstvý, hruška, husí prsa, chřest, jablko, jáhly, jahody čerstvé, jogurt,

kapusta, kdoule, kedlubny, knackebrott, kopr, kroupy, krůta,

kukuřice, květák, kysaná smetana, kyselé zelí, ledový salát,

lněné semínko, maliny, máslo, meloun, meruňky, minerálka neperlivá,

mirabelky, mrkev, nektarinky, okurky, ořechy, ostružiny,

petržel, platýs, podmáslí, pomeranč, pórek, růžičková kapusta,

rýže natural, ředkev, ředkvička, řeřicha, slepice, slunečnicový olej,

sojové klíčky, šípky, špenát, švestky, telecí filé a stehno,

tresky, třešně, ústřice, želatina, žitná mouka a chléb.

 

( Mgr M.Matoušová  )